vasárnap, 17 október 2021 15:02

Szinte lemásoltuk a felkészülési meccset

Szorosan alakult az első negyed során az állás, felváltva estek a kosarak és a játékrész végén 2 pontos hazai előnyt jegyezhettünk fel.

A második negyedben egy rövidzárlatot követően meglépett a hazai csapat és 9 pontos előnnyel kezdhették meg a mérkőzés második felét.

A szünetben próbáltuk rendezni sorainkat, a 9 pontos előnyt egyetlen perc alatt 3-ra faragtuk le, de aztán újra hibákat követtünk el, ismét kicsit megléptek a sárga mezes hazaiak. Végül 4 ponttal tudtuk csökkenteni hátrányunkat és 5 pontos hátrányból vártuk a negyedik negyedet.

Az utolsó negyedben már az elején érződött, hogy szoros, kiélezett végjáték várható. Változtattunk védekezésünkön is, ennek meg is lett az eredménye, de sajnos mi is sokat hibáztunk támadásban, így apró lépésenként tudtuk csak csökkenteni a hátrányunkat. Többször is volt labdánk az egyenlítéshez, de ilyenkor valamit rendre elrontottunk. 1 perccel a vége előtt tudtunk kiegyenlíteni, majd kivédekeztük a hazaiak újabb támadását és megvolt a labdánk a vezetés átvételéhez, amivel talán a meccset is megnyerhettük volna. Sajnos ezt az akciót is elrontottuk, és a végén még kicsit izgulnunk is kellett, hogy a megmaradó néhány másodpercben  nehogy betaláljanak a hazaiak.

Végül már nem esett több kosár, így a szeptemberi felkészülési mérkőzéshez hasonlóan következett az 5 perces ráadás. Ezt mi kezdtük jobban, megszereztük a vezetést és egy kicsit már azt érezhettük, mi vagyunk lendületben, eldöntjük a meccset. Ezzel szemben a hazaiak egyenlítettek és fordítottak, szerencsénkre azonban az utolsó támadásokból már csak mi tudtunk pontokat szerezni, amivel újra fordítottunk és végül két ponttal megnyertük a meccset.

Folytatás jövő héten vasárnap, Albertirsán, ahol a Vasast fogadjuk majd.

BKG-PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS - VBW CEKK CEGLÉD 72–74 (19–17, 21–14, 21–25, 4–9, 7–9) – h. u.

Szigetszentmiklós, 550 néző. V: Pozsonyi, Lengyel, Szilágyi.

SZIGETSZENTMIKLÓS: ANGYAL B. 15/3, ZSIVALJEVICS 8/3, Suppán, Aldazabal 8, CAMPISANO 20/6. Csere: Davis 11/6, Benke S., Kovács V., Raus 6/3, Vári 4. Edző: Gedei Tibor

CEGLÉD: Viszmeg, Szabó Fanni 9/6, KATONA SZ. 10, Szerelem-Kobolák 6, MANIS 15/3. Csere: HOLESINSKÁ 15/3, BAUGH 7, Szabó Flóra 4, Szabó D. 6/6, Rakita 2. Edző: Hegedűs Péter

Az eredmény alakulása. 4. perc: 9–5. 8. p.: 16–13. 13. p.: 25–20. 17. p.: 34–25. 22. p.: 42–37. 27. p.: 54–45. 33. p.: 61–58. 37. p.: 63–62. 43. p.: 72–69.

Kipontozódott: Manis (38. p.), Davis (41. p.)

Edzői nyilatkozatok:

Gedei Tibor: A mérkőzés nagy részében amit elterveztünk, el tudtuk végezni. Támadásban és a védekezés szervezettségében léptünk előre. A hibák ellenére jól dolgoztak a lányok a héten, de a zónavédekezés a végén teljes mértékben megfogott minket. Nem tudtuk feltörni, a dobóhelyzeteink alig-alig voltak meg, azokat rendre kihagytuk. Amikor egy plusz passz hiányzott volna, hogy helyzetbe kerüljünk, akkor azokat nem, vagy rossz ütemben adtuk. Dolgozni kell tovább, menni előre!

Hegedűs Péter: A legigazságosabb a döntetlen lett volna. Az első félidőben abszolút a BKG akarata érvényesült, a negyedik negyedben tudtunk kicsit változtatni védekezésben, ami végül segített abban, hogy visszakapaszkodjunk a mérkőzésbe, de úgy érzem, hogy a hazai közönség és a hazai játékosok is minden tőlük telhetőt megtettek, hogy megnehezítsék a dolgunkat.

 

Read 267 times

The Joomla! name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. LTheme.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.

Designed by LTheme.com - Powered by Joomla!

Copyright © 2013 LTheme.com. All rights reserved. Many features demonstrated on this website are available only in template.

All stock photos used on this template demo site are only for demo purposes and not included in the template package.

Search